Nieuws

Hoe duur is NL rijbewijs vergeleken met andere landen?

Wist je dat je het goedkoopste rijbewijs in India kunt halen, en het duurste in Noorwegen. Het Nederlandse rijbewijs zit niet bij de goedkoopste rijbewijzen, maar wordt wereldwijd in de meeste landen geaccepteerd door onze gedegen rijopleidingen. 

Onderzoek theorie-examen CBR opnieuw positief

Je slaagt alleen voor het theorie-examen als je voldoende kennis van de verkeersregels hebt. Dat blijkt opnieuw uit vervolgonderzoek van onafhankelijk onderzoeksinstituut RCEC naar eventuele ongewenste voorspelbaarheden in het theorie-examen voor de auto.

Vanaf 1 juli auto theorie-examen Engels ook met extra tijd

Vanaf 1 juli kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto in het Engels ook met extra tijd doen. Net zoals bij de andere theorie-examens met meer tijd krijgen kandidaten hierbij 15 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘kennis van verkeersregels en verkeersinzicht’.

Theorie-examen doen in de avond tijdens proef

Vanaf 1 mei 2018 kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto, ook in de avonduren doen. Dan start het CBR een proef van zes maanden waarin kandidaten ook tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen kunnen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren.